Tekst: schrijven, eindredactie & vertalen

Tekst-RGB-icon

 • Journalistieke producties
  Dankzij ruim 27 jaar ervaring in de dagbladjournalistiek heb ik een brede kennis en een groot netwerk. Ik ben thuis in alle vormen van journalistiek, van interviews tot nieuwsberichten, van columns tot reportages.
 • Hulp bij bedenken en/of schrijven van teksten
  U wilt een persbericht schrijven, maar u weet niet aan welke voorwaarden dat moet voldoen. U moet een verslag of een werkstuk maken, maar u weet niet hoe te beginnen. Ik help bij het bedenken van de tekst, het format waarin die het beste past en ik begeleid u bij het schrijven.
 • Eindredactiewerk
  Redigeren en corrigeren van teksten, werkstukken, scripties etc. Bent u onzeker over de stijl en spelling van uw tekst? Wilt u zeker weten dat een belangrijke tekst foutloos is? Moet u een tekst fors inkorten maar weet u niet hoe? Ik neem de tekst door, breng verbeteringen aan, kort zo nodig in en bespreek de aanpassingen met u. Het blijft altijd uw tekst, met uw ‘karakter’.
 • Vertalingen Duits-Nederlands/Nederlands-Duits 
  Zakelijke teksten, toeristische informatie, daar wilt u geen domme vertaalfouten in hebben. Ik vertaal alle teksten van Duits naar Nederlands, eenvoudige teksten ook van Nederlands naar Duits. Voor moeilijkere teksten met veel vaktermen schakel ik – uiteraard in overleg met u – een collega-professional in voor wie Duits de moedertaal is.

Kijk hier voor de tarieven.