Trimbach

Trimbach-RGB-icon

Ik ben Maaike Trimbach. In Trimbach Tekst & Taal combineer ik mijn passies: Schrijven, liefde voor taal in het algemeen en Duits in het bijzonder.maaike 1 vrij (1)

Duits
Ik leerde Duits in de praktijk in Kaiserslautern en Lübeck, waar ik heb gewoond en gewerkt. Meer theoretische kennis deed ik op bij de opleiding Leraar Duits 2e graads aan de NHL (Nu NHL Stenden Hogeschool) in Leeuwarden. Onderwijservaring kreeg ik onder meer bij ROC Noorderpoort/Campus Winschoten, waar ik Duits gaf aan de MBO-opleidingen secretariële en financiële beroepen, ict en mediavormgeving.

Schrijven
Op mijn 15e begon ik al met schrijven voor onder meer huis-aan-huis-bladen in Weert e.o. Ik studeerde aan de Academie voor de Journalistiek (nu Fontys Hogeschool) in Tilburg. Ik deed ervaring op bij kranten en tijdschriften in Kaiserslautern, Brussel, Amsterdam, Dakar en Lübeck. Sinds 1991 ben ik als journalist verbonden aan Dagblad van het Noorden (voorheen Nieuwsblad van het Noorden) in Groningen. Momenteel werk ik bij de nieuwstafel/digitale redactie.

Neem voor een uitgebreid cv contact met mij op en/of kijk op LinkedIn.