Trimbach

Trimbach-RGB-icon

Ik ben Maaike Trimbach. In Trimbach Tekst & Taal combineer ik mijn passies: Schrijven, liefde voor taal in het algemeen en Duits in het bijzonder.maaike 1 vrij (1)

Duits
Ik leerde Duits in de praktijk in Kaiserslautern en Lübeck, waar ik heb gewoond en gewerkt. Theoretische kennis deed ik op bij de opleiding Leraar Duits 2e graads aan de NHL (Nu NHL Stenden Hogeschool) in Leeuwarden. Onderwijservaring kreeg ik onder meer bij ROC Noorderpoort/Campus Winschoten, waar ik Duits gaf aan de MBO-opleidingen secretariële en financiële beroepen, ict en mediavormgeving. Nu geef ik les aan HAVO 3 en 4 op Luzac Groningen en ik geef privé taaltrainingen Duits voor het beroep. Als examinator Duits voor MBO College van NTI stel ik studenten zoveel mogelijk op hun gemak, zodat ze zich over de drempel heen zetten en Duits durven te spreken voor hun mondeling examen.

Schrijven
Op mijn 15e begon ik al met schrijven voor onder meer huis-aan-huis-bladen in Weert e.o. Ik studeerde aan de Academie voor de Journalistiek (nu Fontys Hogeschool) in Tilburg. Ik deed ervaring op bij kranten en tijdschriften in Kaiserslautern, Brussel, Amsterdam, Dakar en Lübeck. Sinds 1991 ben ik als journalist verbonden aan Dagblad van het Noorden (voorheen Nieuwsblad van het Noorden) in Groningen. Momenteel werk ik bij de nieuwstafel/digitale redactie. Ik schrijf onder meer journalistieke artikelen over Duitsland voor Duitslandweb van het Duitsland Instituut Amsterdam.

Vertalen
Vertalen is heerlijk puzzelen en spelen met de Duitse en Nederlandse taal. Ik vertaal van Nederlands naar Duits en van Duits naar Nederlands en haal gaandeweg ook evt. spel- of stijlfouten uit de aangeleverde brontekst.

Neem voor een uitgebreid cv contact met mij op en/of kijk op LinkedIn.