Trimbach

Trimbach-RGB-icon

Ik ben Maaike Trimbach. In Trimbach Tekst & Taal combineer ik mijn passies: Schrijven, liefde voor taal in het algemeen en Duits in het bijzonder.maaike 1 vrij (1)

Duits
Ik leerde Duits in de praktijk in Kaiserslautern en Lübeck, waar ik heb gewoond en gewerkt. Theoretische kennis deed ik op bij de opleiding Leraar Duits 2e graads aan NHL Stenden in Leeuwarden.
Onderwijservaring kreeg ik onder meer bij Noorderpoort/Campus Winschoten, waar ik Duits gaf aan de MBO-opleidingen secretariële en financiële beroepen, ict en mediavormgeving.
Nu geef ik les aan HAVO 3 en 4 op Luzac Groningen en ik bied taaltrainingen Zakelijk Duits/Duits voor het beroep aan volwassenen.
Als examinator Duits voor
MBO College van NTI stel ik studenten zoveel mogelijk op hun gemak, zodat ze zich over de drempel heen zetten en Duits durven te spreken voor hun mondeling examen.

Schrijven
Op mijn 15e begon ik al met schrijven voor onder meer huis-aan-huis-bladen in Weert e.o.
Ik studeerde aan de Academie voor de Journalistiek (nu Fontys Hogeschool) in Tilburg.
Ik deed ervaring op bij kranten en tijdschriften in Kaiserslautern, Brussel, Amsterdam, Dakar en Lübeck.
Sinds 1991 ben ik als journalist verbonden aan Dagblad van het Noorden (voorheen Nieuwsblad van het Noorden) in Groningen. Momenteel werk ik bij de nieuwstafel/digitale redactie.
Ik schrijf onder meer journalistieke artikelen over Duitsland voor Duitslandweb van het Duitsland Instituut Amsterdam.
Ik ben lid van het auteursteam van Noordhoff Trabitour.

Neem voor een uitgebreid cv contact met mij op en/of kijk op LinkedIn.